MENU
Главная » 2016 » Май » 22 » Сильні духом
19:47
Сильні духом

  

17 травня у Голопристанському міському центрі фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" відбулася ІV обласна спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу».

Даний захід – відбірковий етап Всеукраїнської спартакіади, організаторами його виступають управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Херсонській області та Херсонська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

Спартакіада стала доброю традицією, у який учасники виборюють звання переможців у таких видах спорту: армспорт, гірьовий спорт, бомбаскет, дартс, настільний теніс, шашки, шахи.

У змаганнях, які вже другий рік поспіль проходять у Голій Пристані, взяли участь 11 збірних команд міст Херсона, Нової Каховки, Каховки, Бериславського, Генічеського, Цюрупинського, Новотроїцького, Скадовського, Великооксандрівського, Великолепетиського та Нижньосірогозьського районів.

Урочисто відкривали спортивне свято начальник управління виконавчої дирекції Фонду в Херсонській області Сергій Музикант, Голопристанський міський голова Олександр Бабич, головний спеціаліст управління молоді та спорту Херсонської ОДА, голова суддівської колегії Ірина Степанова. Вони бажали спортсменам вдалих стартів, яскравих перемог та лише позитивних переживань, що залишаться в пам'яті на довгі роки. І найголовніше – здоров’я та миру. Вітали учасників та гостей Голопристанський народний аматорський самодіяльний ансамбль «Україночка» (керівник – Олександра Гордіна) та хореографічний гурток "Шанс" Голопристанської спеціалізованої школи (керівник – Лариса Сафонова).

магання проходили у дружній атмосфері, однак відчувався спортивний дух учасників та бажання кожного вибороти перемогу.

 У результаті змагань переможцями в особистій першості по армспорту стали:

- вагова категорія до 70 кг:  Олександр Пелих, м.Цюрупинськ;

- вагова категорія до 90 кг:   Анатолій Пушкар, м.Берислав;

- вагова категорія понад 90 кг: Павло Черко, м.Берислав. 

Переможцями в особистій першості по бомбаскету стали:

- серед чоловіків: Сергій Юскович, м.Скадовськ (стоячи); Євгеній Єфименко, с.В.Лепетиха (сидячи);

- серед жінок: Ніна Подвойська (стоячи); Оксана Куліш, м.Херсон (сидячи). 

Переможцями в особистій першості по гирьовому спорту стали:

- вагова категорія до 70 кг: Сергій Крамчанін, м.Генічеськ;

- вагова категорія до 90 кг: Станіслав Якимчук, м.Каховка;

- вагова категорія понад 90 кг: неоднократний переможець змагань – Олег Середа, м.Цюрупинськ. 

У результаті змагань переможцями в особистій першості по дартсу стали:

- серед чоловіків: Дмитро Щербак, м.Берислав (стоячи); Олексій Парнюк, м.Генічеськ (сидячи);

- серед жінок: Людмила Бусигіна, м.Нова Каховка (стоячи); Оксана Куліш, м.Херсон (сидячи).

 Переможцями в особистій першості по настільному тенісу стали:

- серед чоловіків: Віталій Харченко, м.Берислав;

- серед жінок: Наталія Пилипчук, м.Херсон. 

Переможцем в особистій першості по шахам став Михайло Томачук, м.Херсон;

 Переможцем в особистій першості по шашкам став Іван Лисюк, м.Каховка.

У загальнокомандних змаганнях І місце здобула команда відділення виконавчої дирекції Фонду у Цюрупинському районі, ІІ місце – відділення ВД Фонду м.Херсона, ІІІ місце – команда відділення ВД Фонду Генічеського району.

Слід зазначити, що у команді Цюрупинського району були учасники із Голопристанського району, тож вітаємо земляків із перемогою!

Такі змагання проходять четвертий раз і маємо надію, що вони будуть проводитись і надалі, адже такі спортивні свята дуже важливі для соціальної реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями, зміцнення їх впевненості у собі. Участь у спартакіаді – це вже перемога. Своїми успіхами та досягненнями учасники змагань переконливо довели, що сила духу перемагає будь-які негаразди.

За результатами обласної спартакіади сформована збірна команда Херсонської області, яка візьме участь у IV Всеукраїнській спартакіаді інвалідів праці «Сила духу» в місті Ужгороді у червні цього року.

Побажаємо спортсменам спортивного піднесення і щоб до скарбнички нагород додались дипломи та кубки фінальної спартакіади!

Просмотров: 695 | Добавил: gopri-sport | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar